Hoppa till innehåll

Digital Art Director och Copywriter

YH Kultur, media och design

Bunden, 400 poäng


Använd din kreativitet i skrift och form!

Vill du arbeta med reklam, grafisk formgivning eller marknadsföring?
Då är Digital AD/Copy en yrkesroll för dig!

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Du behövs. Behovet av din kompetens är stort inom såväl privata företag som offentlig verksamhet där den digitala närvaron blir allt viktigare. Det finns därför goda möjligheter till anställning. 

Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Digital AD/Copy ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

Framtida arbetsuppgifter

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Vi erbjuder ...

Hos Borås yrkeshögskola får du en utbildning som leds av konsulter verksamma i branschen. Du gör praktik på företag och hela skolan hjälper dig att bygga upp ett yrkesnätverk redan innan du tar din examen.

Nätverk skapar jobbchanser.

En fjärdedel av utbildningen är LIA-praktik (Lärande i arbete) och under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Det gör att du redan under din utbildning får ett brett kontaktnät inom branschen

Studera i Borås

Att plugga i Borås innebär att du har nära till allt och goda kommunikationer till flera städer, som Göteborg, Jönköping, Varberg och Skövde. Textile Fashion Center ligger centralt, det tar bara ett par minuter att gå hit från Resecentrum.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Borås Yrkeshögskola är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med gästföreläsningar.

25 procent av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under dina LIA-perioder använder du din kunskap från skolan för att fördjupar dina färdigheter inför din framtida yrkesroll.

Som studerande på Digital AD/Copy har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Höjer din kompetens

Teoretiska kunskaper

Du lär dig utveckla attraktivt och målgruppsanpassat digitalt material. Du förstår den nya köpprocessen från kundperspektivet och hur kundresan ser ut. Du får specialiserade kunskaper om varumärkets betydelse för kundföretagets långsiktiga strategier och här ingår även kunskaper i digitala medier och tekniker samt kunskap om mediekanaler och medieval.
Du får även specialiserade kunskaper om kunskaper om grafisk form, typografi samt rörlig och traditionell bild och vi jobbar i Adobe CS-miljön.

Praktiska färdigheter

Du får färdighet i att skapa en marknadsplan och du gör en kampanjplan som följer denna. Du förstår och kan använda sociala medier för att nå din valda målgrupp och du vet värdet av personas och ser styrkan i storytelling. Du har färdighet i att sätta upp kampanjer i Google Adwords och kan använda din kunskap om mätteknik och målvärde för en webbplats (KPI) för att utveckla kampanjen.
Du lär dig att i team planera och genomföra uppdrag där kreativitet för utformning av reklamidéer spelar en central roll. Här ingår att identifiera och skapa visuell kommunikation där grafisk form, typografi och bild ingår samt kommunicera, skapa, utveckla och vårda ett företags varumärke.

I utbildningen ingår möjligheten att certifiera sig i Google Analytics.

Din kompetens

Efter avslutad utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för agera självständigt och professionellt utifrån din yrkesroll som Art Director eller Copywriter. Du kan självständigt planera, leda, följa upp och utvärdera ett projekt, ta ansvar för att skapa/utföra kvalificerade marknadsförings-, kommunikations-, och reklamuppdrag samt övervaka och slutföra arbete med kunden i fokus för ett långsiktigt värdeskapande

Lärare och konsulter

För att din utbildning ska vara så relevant som möjligt har vi både fasta lärare och tillfälliga konsulter som till vardags arbetar inom branschen. Dessutom kompletteras utbildningen med gästföreläsningar där du får fördjupa dig i ett speciellt ämne.

Välkommen till en spännande resa in i framtiden.

 

Förkunskapskrav

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen till Yrkeshögskolan måste du ha gymnasieexamen eller motsvarande. Här kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du har pågående studier men inte har gymnasiexamen eller motsvarande kan du ändå ansöka och kompletterar med ditt betyg senast den 15 juni.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E i Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 eller minst betyget Godkänd i kurserna svenska /Svenska som andraspråk B och Engelska B.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du hänvisa till din reella kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. 
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval

De sökande med behörighet kommer att få göra ett test där du lämnar in arbetsprover. Det slutgiltiga urvalet görs efter bedömning av arbetsprover. 

Du som fått lämna in arbetsprov men inte antagits sätts på reservlista till utbildningen. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Betyg och examensbevis

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare
 

Ämnes-/kursplan

KURSPAKET

Anmälningskod

YHDADC

Skolform

Yrkeshögskoleutbildning

Kurser

1 Start

  1. Kursstart 2551722

    Startdatum
    Ansökan stänger
    Utbildninglängd
    Slutdatum